Site Map Opdrachten Theorie Modulen Trajecten

Leuke Dingen Die Je Kan Doen

Leuke Dingen Die Je Kan Doen
Door: Stef Joseph | Geplaatst op: 28 december 2016

Als je een e-mailadres hebt, dan heb je ook te maken gehad met spam of junkmail: e-mails van bedrijven of personen die je niet kent, maar toch jouw e-mailadres hebben en ongevraagd jou e-mails versturen. Wanneer je je e-mailadres alleen gebruikt om e-mails te versturen en te ontvangen van bekenden, dan is de kans zeer klein dat je last krijgt van ongewenste e-mails. Het gaat mis zodra je ergens je e-mailadres moet invullen, omdat je meedoet aan een enquĂȘte of een account hebt aangemaakt op een social medium zoals Facebook of Instagram.
Zodra je e-mailadres bij bedrijven bekend is, die online adverteren of producten verkopen, mag je ervan uitgaan dat bedrijven deze informatie "delen" (verkopen) met andere bedrijven.

Als je een aantal jaren online actief bent, zal je regelmatig ongewenste e-mails ontvangen. Met een beetje geluk kan je je afmelden voor hun nieuwsbrief, maar het afmelden van sommige nieuwsbrieven lijkt net een nieuw script voor Mission Impossible.

Uiteraard wordt het na een tijdje vervelend en weet je niet wat je nog kan doen, behalve met regelmaat steeds e-mails van dezelfde afzender handmatig verwijderen of blokkeren. Je kan er echter ook een spelletje van maken. Neem als voorbeeld onderstaand filmpje.

Indien je last hebt van een e-mailadres of domeinnaam waarmee e-mails worden verstuurd, kan je een script schrijven zodat dit e-mailadres automatisch een reactie krijgt. Bij het ontvangen van een e-mail stuur je direct een uitgebreide reactie en blijft dit doen tot in het oneindige.

Je kan ook met anderen gaan samenwerken om alle foute e-mailadressen te verzamelen. Deze lijst kan gebruikt worden om e-mails te blokkeren. Een script kan e-mails op basis van deze lijst. Elk uur laten draaien en je lijst met ongewenste e-mails is een stuk korter, of vlak voordat je je e-mails gaat bekijken. Tijdens het verwijderen van de ongewenste e-mail kan je ook nog een reactie sturen, dat zijn e-mailadres in een lijst ongewenste e-mailadressen zit en hierdoor automatisch wordt verwijderd. Met ook de vraag of je e-mailadres uit de verzendlijst kan worden gehaald.

Indien je alsnog een e-mail krijgt, bewaar je dit in de lijst door het aantal overtredingen te verhogen. Na het nogmaals ontvangen van een ongewenste e-mail, haal je de teller op en verstuur je evenveel e-mails als waar de teller op staat. Als de spammer door blijft gaan, dan ontvangt deze cumulatief steeds meer e-mails. Doe je dit alleen, dan wordt het aantal overtredingen maar een aantal keren verhoogd. Heb je een grote groep (van honderden of duizenden) die samenwerken dan loopt het aantal overtredingen heel snel op.

Baldadigheid

Stel, de spammer blijft bezig, dan kan je kiezen om bijlagen toe te voegen van een paar MB. Dit heeft op zichzelf niet veel effect, maar wanneer de spammer dagelijks honderden tot duizenden e-mails ontvangt loopt de inbox van de spammer heel snel vol. Dit maakt dat de spammer geen e-mails meer kan versturen omdat hij eerst zijn inbox moet opschonen. Blijft de spammer bezig, dan blijft hij ook zijn inbox leegmaken waardoor het een "never ending story" gaat worden.

Zoeken

 

Blog

> Leuke dingen die je kan doen
> Vernieuwing En verbetering
> Een stap richting de toekomst
Over Visual Code

Visual Code is een methode, opgezet voor iedereen die een website wil leren maken. Er zijn verschillende soorten websites. Deze soorten websites zijn opgedeeld in trajecten. Deze trajecten zijn opgedeeld in modulen. Zo begin je met het opzetten van een statische website om deze steeds verder uit te breiden.
Contact

Twitter | Vimeo